My Journey Of Life- Tengku Muhammad Farish Haikal

By: farish haikal

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  >  >>]    [Archive]
Sunday, 12-Oct-2008 02:04 Email | Share | | Bookmark
Makan, makan dan makan

Dah seminggu Farish makan bubur. Start semalam ibu dah campur ngan bayam, sedap gak, dekat setupperware mickey tu Farish habiskan. Tapi lepas makan bubur ni, Farish jadi kurang minum, kenyang la ibu. Selalu Farish habiskan 5 botol susu (20oz) sekarang nie 3 botol pun dah kenyang, tu pun kekadang ada lebih skit. Ibu pun suka sebab stok susu ibu bertambah dalam fridge tu. Semoga Farish sentiasa dapat manfaat susu ibu sampailah Farish umur 2 tahun.


Wednesday, 8-Oct-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
My first solid food

Farish dah 6 bulan sekarang ni. Hari tu pergi follow up kat klinik, berat farish dah 7.8kg, naik 0.5 kg jer. Tapi takper, Farish masih sihat dan cergas.
Ibu dah mula bagi Farish bubur nasi kosong. Farish kena start ngan bubur kosong dulu, pelan2, ibu akan tambah sayur, ikan dan buah. Apa ibu buat, ibu masakkan bubur dulu, pastu dah masak, ibu tapis bubur tu sampai dapat bubur yang sangat halus. Hari pertama makan, Zfarish selera sungguh, sampai 10 susu kecik tu. Tengoklah aksi2 Farish menikmati bubur nasi.



Farish nak suap sendiri la, baru best, makan sekali sudu tu, nasib baik sudu tu keras


Farish dah habis makan. Tengok, comot habis mulut Farish, bukan setakat mulut, baju seluar pun comot, gara2 nak suap sendiri.


Tuesday, 7-Oct-2008 13:25 Email | Share | | Bookmark
Farish Berhari Raya

SELAMAT HARI RAYA
KEPADA SAUDARA SERTA SAUDARI
SETAHUN HANYA SEKALI
MERAIKAN HARI YANG MULIA INI

Tahun ni Farish dapat berhari raya dengan Abi dan Ibu. Tengoklah gambar Farish berbaju Melayu. Tapi takde songkok dan sampin sebab takder saiz.


Farish bergambar dengan Abi dan Ibu, Tahun ni tema bronze colour.


Ni gambar Farish ngan Abi. Sama tak???


salam-salam ngan Mukriz. Mak Lang, mana duit raya ni???


Ni Mak cik Chah... Still available... Tapi tak boleh... Makcik chah kena studi SPM dulu.




Ni gambar Tokwan, Kak Fatin ngan Kak Dila. Tokwan ni abah ibu, datang dari KL, nak raya ngan Farish kat sini.


Sunday, 28-Sep-2008 07:32 Email | Share | | Bookmark
SELAMAT HARI RAYA!!!!!

SELAMAT HARI RAYA.MAAF ZAHIR BATIN
tinggal 2 hari saja lagi kita nak raya. Abi dan ibu dah belikan baju raya kat Farish. Tahun ni tema bronze. baju ibu dan abi dah siap dah, tapi baju melayu Farish susahnyer nak cari. Last2 jumpa, tapi seluar dia panjanglah, kenalah ibu alter.

Dikesempatan ini Farish nak ucapkan
SELAMAT HARI RAYA DAN MAAF ZAHIR BATIN

Nak kutip duit raya banyak2 tahun ni...


Sunday, 14-Sep-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
update lagi

Nilah baby gym yang ibu bagi Farish bila nak buat kerja.
Tengah pikir2, nak buat apa lagi ni
Abi, cepatlah jalan kereta ni.
Farish dah 5 bulan, hari tu timbang berat dah 7.3kg. Tak naik banyak sangat sebab Farish makin aktif. Tak reti duduk diam. Sajer je nak bagi ibu ngan abi penat. Kerja Farish skrang main banyak, malam jer baru tido. Itupun Farish ngamuk2 dulu. Puaslah ibu ngan Abi nak dodoikan Farish. Tapi kalau Farish dah tido, Farish tido tak sedar diri. Jaga pun bila ibu bangun sahur. Sajer nak kacau ibu, susu Farish dulu baru boleh sahur.hehehe!
Abi belum beli baju raya lagi ni. Bila nak gi shopping?


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net