My Journey Of Life- Tengku Muhammad Farish Haikal

By: farish haikal

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  >  >>]    [Archive]
Thursday, 8-May-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Sebulan usiaku

Tido lagi kerja Farish ni
gaya Farish tido
Ibu cepatlah, dah basah ni
Farish dah sebulan, hari tu pergi check up, berat Farish dah naik 3.3kg. Farish makin kuat menyusu, kesian ibu, kena top up air selalu. Farish macam tu juga lebih banyak tido. Hari tu follow up dengan doktor pediatrik, Farish dah bebas jaundice.


Sunday, 27-Apr-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Kepala Farish dah botak

Tok Kiah sedang cukur rambut Farish
Dah botak dah, penuh kena tempek bedak sejuk
Hensem tak Farish???
Kelmarin, Farish dah 21 hari. So Abi dan Ibu decide nak cukur rambut Farish. Mak kiah Bidan tu yang cukur rambut Farish. Farish tak nangis pun,best saja bila tok Kiah tu cukur rambut. Lepas cukur tu, habis kepala Farish kena tempek dengan bedak sejuk. Lepas tu Tok Kiah bagi Farish rasa sikit buah kurma, garam, gula, asam. Itu simbolik nak join dunia yang penuh asam garam ni. Pastu Tok Kiah pesan yang baik2 kat Farish. Semoga Farish jadi anak yang Soleh.


Monday, 21-Apr-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Masuk wad lagi

Dah baik dah, tengoklah muka Farish yang ceria balik ni
Farish dah sengih2 manja
Ibu! cepatlah angkat Farish
15hb April hari tu, Farish tak larat sangat, Farish bangun pagi tu, mandi dan ibu bagi susu. terus Farish tido satu hari. Kesian ibu, kejut Farish minum pun Farish tak bangun, sampai petang Farish tetap tak bangun walaupun tok dah mandikan Farish. Sampai Maghrib pun Farish letih, bagi susu pun Farish takmau minum. Ibu dan Abi dah gelabah giler, terus bawa Farish gi Hospital. Terus Farish kena tahan dalam wad sebab Sepsis. 5 hari Farish dalam wad, doktor bagi Farish antibiotik. Tapi tiap2 hari ibu ngan abi datang hantar susu ibu kat Farish. Alhamdulillah, Farish memang kuat. Lepas keluar wad tu, Farish aktif balik, minum pun kuat dan berat Farish naik semula.


Friday, 18-Apr-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Afiq Mukriz cousinku

Mukriz dengan Mak Jang Zirah
Nampak perut, tak malu
Rasa macam bergambar ngan giant
View all 4 photos...
Inilah cousin saya, Afiq Mukriz, time ni dia dah 5 bulan, berat pun dah 9kg, macam kecik jer Farish ni. bayangkan kalau Mukriz terhempap Farish, sian Farish. Tapi inilah satu-satunya cousin sebelah Abi yang Farish ada. Mukriz, bila kita dah besar nanti kita bole main sama2, gaduh sama2 kan kan kan.


Sunday, 13-Apr-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
farish kena jaundice

Ibu dukung pun Farish bantai jer tido.
Inilah rutin Farish kat rumah
Posing dengan ibu
View all 4 photos...
Macam biasa ada nurse datang melawat Farish dan ibu tiap2 hari. Hari kedua datang nurse tu detect Farish ada jaundice, Pastu Abi bawa Farish pergi KK Jitra, dan confirm Farish ada jaundice. Esok pergi repeat TSB lagi, jaundice Farish makin meningkat. So, Doktor refer Farish ke hospital, kena buat phototherapy. Tapi demi ibu dan Abi, Farish kuat semangat, Farish cuma kena tahan kurang dari 24jam. Farish tengok ramai kawan Farish kat Wad Melor 5D tu, ada yang dah 20hari tak keluar lagi. Alhamdulillah Farish dah okay, dah boleh balik rumah semula. nak minum susu ibu banyak2.
Balik tu tiap pagi Farish kena jemur, pastu mandi dengan air akar kayu, daun macam2 lah. Tokwan bawa dari kampung tu. Alhamdulillah jaundice Farish pun turun. Kesian ibu tak dapat makan jamu lagi.


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net